Голям пожар се разрази в къща в Асеновград през месец октомври 2017 година. Огънят напълно унищожи постройката и остави едно семейство без дом. Сред тях е 17-годишният пловдивският ученик Васил Георгиев. Семейството на Васко се опитва да се възстанови след инцидента, но всичко отнема много средства, с които те не разполагат.

В момента живеят в общинско жилище, което им е осигурено от община Асеновград, но трябва да се изнесат до месец септември 2018 година. Трогнати от злополучната съдба на Васил, негови съученици решават да му подадат ръка в най-трудния момент. Тийнейджърите организират благотворителен концерт, за да могат да съберат средства за новия дом на своя съученик и приятел.

Събитието ще се проведе на 23 февруари от 19.00 часа в залата на Военния клуб под тепетата, като входът е 5 лева.

Ето и какво ни написаха съучениците на Васко:

 „Музиката е онова изкуство, което винаги е завладявало човешката душа по един вълшебен, необясним, тайнствен и по детски чист начин, като премахва всякакви ограничения и предразсъдъци… А всеки човек, който се е докосвал до нейния небесен свят, никога не е оставал същия. 

Ние, млади музиканти от Пловдив, ви каним на Благотворителния концерт, който организираме с цялата си душа и любов, както към музиката, така и към нашия съученик Васил Георгиев, който в момента се намира в много трудно положение.

Призоваваме и приветстваме всеки, който иска да помогне

Ще има музика за всеки вкус - класическа, българска народна музика, рок и психиделика та чак до поп музика.

Ще станете свидетели на чудната магия на музиката, но този път вълшебството ще е още по-голямо – защото всички музиканти ще туптим с едно сърце, поради надеждата ни и вярата ни да помогнем на Васко – ДА ИМА НОВ ДОМ!”

Снимка: Actualno