Около емблематичния комин на "Каменица", където до преди няколко години се създаваше популярното едноименно пиво, вече се издига сградата на "Пивоварна Каменица", в която ще се произвеждат бутикови крафт бири. 

След продажбата на терена „Каменица“ АД запази като своя собственост 3 500 кв. метра от общата площ, върху която изгражда мултифункционалният комплекс „Пивоварница Каменица“. Строителството на самата Пивоварница започна през есента на миналата година и бързо напредва, като амбициозният план е да приключи и да отвори врати до края на 2018 г.

В изграждането на комплекса ще бъдат вложени около 2 милиона евро и ще бъдат разкрити около 50 нови работни места.

Освен микропивоварната за занаятчийска бира, на терене ще бъде изграден и музей за 135-годишната история на пловдивската пивоварна, класически ресторант – бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития.

Останалите площи, "Каменица" АД продаде на инвеститори за целите на жилищно застрояване, като към този момент теренът все още е във фаза на подготовка за мащабните строителни работи, които трябва да започнат през настоящата година.

Междувременно инфраструктурата около терена ще бъде преобразена. Това ще се случи благодарение на гласуваните миналата година промени върху уличната регулация на подробния устройствен план на Трета градска част от Общинския съвет в Пловдив. Промените касаят изграждането на още едно локално платно на булевард „Източен”, а двете перпендикулярни улици - улиците „Марин Дринов” и „Антон Тайнер” ще бъдат разширени до 12 метра – 7 метра пътно платно и тротоари 5 метра. Втората улица ще има и директен излаз към булевард „Източен”.