Обвиняемият за убийството на баща си Цветан Ангелов застана пред съда, който гледа мярката му за неотклонение.Той  беше представляван в съда от адвокат Вангел Колев, който се яви с пълномощно от назначения служебно защитник Таня Динкова.

Прокурор Марин Пелтеков поиска най-тежката мярка задържане под стража. На въпроса иска ли да бъде представляван от този адвокат, Ангелов отговори: "Значи... не го искам".

На въпрос на съдията защо и каква е причината, видимо неразбиращият ситуацията ром заяви: "Така! Причината ми е, защото трябваше да го направя това нещо".

Отцеубиецът е 21-годишен, учил е до пети клас. Не е женен и е безработен. Ангелов е привлечен като обвиняем за това, че умишлено е убил баща си Надко Ангелов. Той има условна присъда от края на 2016 година.

Убийството е извършено в 3-годишния изпитателен срок. Според адвоката нищо от събраните доказателства не сочи безспорно, че Ангелов е извършител на престъплението. "Искам да бъда свободно аз! Други хора са виновни към мен. Искам нещо вече да бъда свободно, да живея", заяви обвиняемият пред съда.Адвокатът поиска психична експертиза, заради неадекватните отговори на мъжа.

Съдът реши да го остави в ареста, като мярката може да бъде обжалвана в 3-дневен срок.