Хората, с които спечелихме последните избори, са тези, с които ще спечелим и следващите. Това заяви кметът на Стамболийски Георги Мараджиев в първата си пресконференция като областен ръководител на ГЕРБ. Въпреки увереността му обаче, промяната ръководството за Пловдивска област не е единствената рокада в структурите на партията. Сменени са лидерите на местните структури в Перущица и Сопот.

Новият ръководител на структурата в Сопот е Елка Еленова, а в Перущица партията ще оглави Мария Вълканова, пишат от Plovdivnow.bg. 

"Ръководителят на организацията в Сопот сам се оттегли поради семейни причини", съобщи бившият областен лидер Розалин Петков. "В Перущица нещата не стояха добре, затова с Изпълнителната комисия решихме да направим промени. В местните избори там нямаме нито едно второ място, да не говорим за първо. Затова решихме да вложим малко свежа кръв. Надявам се, че нещата там ще потръгнат с помощта на г-н Мараджиев", допълни той.

Липса на време и възможност да се наблегне да седемнадесетте общини в региона е причината за оттеглянето на Розалин Петков като областен ръководител. Самият той обясни, че ангажираността му като заместник-кмет и участието му в големи проекти, като този за Водния цикъл, възпрепятства възможността му да обиколи местните структури.

"Има и други общини, в които работата трябва да се подобри. Аз нямам възможност да обиколя 17 общини, затова така решихме да сменим ръководството. Защото избори вече се печелят с много труд, много работа и обикаляне. Само така можем да останем на гребена на вълната", заяви Петков. Мараджиев пък обясни, че като кмет на по-малка община ще успее да се отдели достатъчно внимание на останалите населени места в региона.

"Имам самочувствието, че съм постигнал много като кмет, а това ще ми помогне и като областен ръководител на ГЕРБ. Убеден съм, че ще се получи, защото Розалин Петков остави една много стройна и добре организирана структура. През последните години Пловдив-област е водеща политическа сила в структурите на ГЕРБ", сподели той, като се позова на статистиката през последните години. Общо 29 436 са подкрепили партията на провелите се през 2014 евроизбори. През следващата година общинските съветници на ГЕРБ са били подкрепени от 38 000, а кандидатите за кметове - от 49 394 души от областта. На провелите се през изминалата година избори 49 777 жители на региона са дали вота си за партията, припомни кметът.

Сред приоритетите на новото ръководство ще бъде младежката структура.

"Често чуваме и от администрацията, и от бизнеса, че липсата на кадри е много голяма, най-вече в Пловдивско. Надявам се да подготвим не само политици, но и качествени служители, а и да подмладим редиците на ГЕРБ", обясни административният ръководител Павел Гуджеров. Колегата му Мараджиев допълни, че ще наблегне на по-голяма прозрачност, за да могат гражданите да са информирани за дейността на партията. Нови рокади в ръководството не се предвиждат, увери той.