Десетки души се събраха днес пред сградата на Окръжен съд - Пловдив, за да настояват за доживотна присъда на убиеца на Милена Динова от Куртово Конаре.

„Настояваме за доживотно присъда, а не да го пуснат след пет години и пак да го виждаме навън, или да убие някой друг. Това не е нелеп инцидент, а жестоко убийство. Вярваме в българското правосъдие”, заяви Ангелина, майка на зверски убитата Милена.

Заедно с нея, пред съдебната палата, се събраха роднини и близки на убитото младо момиче.

„Милена винаги е била изключително усмихната и криеше в себе си чувствата си. Предполагам, че са имали проблеми, но тя никога не е казала нищо лошо за него”, заяви приятелка на Милена.

Илиян застана пред магистратите , обвинен в умишлено убийство, извършено по особено жесток начин. Близките на Милена препълниха и съдебната зала, където се гледа делото за убийството.

В началото на делото се намеси Зоя Тошкова, като частен обвинител. Тя заяви, че съдът не е взел предвид исканията на нейните клиенти за неимуществени щети от 6 хиляди лева. Според нея, това са сериозни процесуални нарушения и поиска да се прекрати съдебното следствие, за да се отмени определението в тази му част. Съдията обаче не прие исканто, тъй като това не е по същество.