"В Тракия нямаме дупки за полицаи", така къде на шега по повод изказването на премиерът Бойко Борисов, къде на сериозно, описа положението в района кметът му Костадин Димитров. Припомняме, че министър-председателят успокои, че до всяка дупка /б.а. до нейното запълване/ ще мъдри полицай. Такива обаче очевидно не са нужни на Тракия.

Районният кмет допълни, че дори зимният сезон е бил съпътстван от усилена работа по поддържането на улиците в добро състояние. 

Все пак 20 хиляди от бюджета са отделени за запълване на отворилите се дупки в Тракия, а работата по реновиране на компрометираните асфалтови участъци ще започне до дни. Ще бъде използвана технология за машинно изкърпване на дупки с “Печматик” (Patchmatic) - ефикасен съвременен метод, при който се специална смес задвижвана от горещ въздух. "Работи са бързо, а резултатите са качествени и трайни", подчерта Димитров.

Сред проектите за над 1 милион лева обаче, близо 170 хиляди ще отидат са преасфалтиране на няколко трасета в микрорайон А8. Обществените поръчки за 100 хиляди лева са вече са финализирани, а в тях влиза нова настила на улицата от училище "Димитър Матевски", улиците пред блок 71 и 73. В бъдеще ще бъде отворена поръчка и за свързващата горните трасета ул. "Григор Божков".

Някои от прилежащите тротоари на тези улици са вече подменени, а останалите също ще бъдат изцяло реконструирани. 

Вижте какво каза още кметът на Тракия Костадин Димитров: