Сутринта денят предвещаваше обединение, обединение вдясно. Още в 8:00 сутринта председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов посрещнаха в централата на партията лидера на СДС Румен Христов и първият преговарящ за България с Евросъюза Владимир Кисьов.

По-малко от час по-късно четиримата обявиха новото дясно обединение. Двете партии отиват заедно на евровота на 26 май. Кисьов ще получи избираемо място, а СДС ще имат право и на още една своя номинация на по-задните места.

"Това, на което съм се разпоредил на партията и да го има предвид и Цветанов, е да им се даде избираемо място, сигурно избираемо място, поне двама души да има в листата от СДС", каза Борисов и допълни: "Имам прекалено много работа, за да мога да се занимавам с партийни дела".

Брак по евросметка! ГЕРБ и СДС заедно на вота: 1 място, две места...Борисов заяви: Нормално е опозицията на БСП да работи с най-старата дясна партия 

А след края на срещата, Борисов тръгна към Министерския съвет, а Цветанов към парламента, където го чакаха други партийни преговори. Зам.-председателят на партията и шеф на депутатите седна на масата с "Воля". Целта беше да убеди хората на Веселин Марешки, че парламентът работи за гражданите, а ГЕРБ изпълнява управленската си програма и "Воля" не бива да бойкотира Народното събрание. Мисията изглежда успя, защото Марешки обяви: "Заслужават да бъдат подкрепяни".

Марешки впечатлен от ГЕРБ, спира несъстоялия се бойкот на "Воля"Цветанов им разяснил сектор по сектор управленската програма 

Докато Цветанов събираше подкрепа и осигуряваше кворума, стана ясно, че прокуратурата пък ще събира данни за последната имотна сделка на втория в ГЕРБ. Причината – съмнения, че Цветанов и съпругата му са придобили апартамент на преференциална цена от голяма строителна компания. Данните бяха изнесени преди ден от "Свободна Европа".

"Аз съм изряден български гражданин", настоя той.

Две кокошки за кон! Как Цветанов доплати само 100 бона в лева, вместо €360 хил. за апартамента си?Прокуратурата подхвана замяната му на апартаменти, а той: Нямам никакви притеснения! 

Напълно изрядно, вече е избрано и новото ръководство на ЦИК. Всяка парламентарна партия има свои човек там. ГЕРБ – председател, трима заместници си поделят БСП, Обединените патриоти и "Воля", а ДПС има секретар на ЦИК.

Дебат по новите хора в изборната администрация на практика нямаше, защото спорът се прехвърли върху продължаващия четвърта седмица бойкот на червените. Заместник-председателят Драгомир Стойнев влезе в пленарната зала, но само за днес и само, за да представи кандидатурата на червените и да обяви: "Присъствието на БСП в зала ще е, когато се проведат предсрочни избори".

Екс конституционният съдия Стефка Стоева оглави ЦИКБСП не дойдоха в НС дори заради собствения си кандидат за заместник-председател