Пловдивската автошкола, стопанисвана от "Елит Ауто, която скоро се преименува на "ВП Трейд 2020", се опита да обжалва 3000 лева глоба за липсващи документи на курсанти, взели шофьорска книжка. Освен преименувано, дружеството, което беше собственост на собствениците на автошкола "Гавазов и син" - Борис и Павел Газавови, е преминало под ръководството на Борис Проданов. 

При проверка, извършена от служител на Областния отдел на ИА "Автомобилна администрация" в учебния център на автошколата, била изискана цялата учебна документация в оригинал на курсистите, положили успешно практически изпит, както и заверени фотокопия от картоните на курсистите, които се обучават в момента. 

В определеният от проверяващите органи срок обаче, от учебния център за шофьори са представили документите едва за 123 курсисти, като била констатирана липса за 212 такива. От дружеството поискали увеличаване на срока, ала искането не било уважено. На това основания, тъй като по закон всяка автошкола е длъжна да представи тази документация на проверяващите органи, дружеството е санкционирано с 3000 лева.

От "ВП Трейд" са обжалвали наказателното постановление в съда по процедурни причини, а не по същество. В този смисъл магистратите са излязли с  решение, че дружеството е било длъжно да престави документите и е имало достатъчно време за това. 

Така наказателното постановление по нарушението за непредставяне на документите, което предвижда 3000 лева глоба, остава в сила. По делото не са приложени липсващите 212 картона, не са и ясни причините са тяхната липса. 

Дружеството има възможност да обжалва решението пред Пловдивския административен съд в 14-дневен срок. 

Припомняме, че един от центровете на автошкола "Гавазов и син" бе уличен в данъчни нарушения от НАП. Преди тази информация да стане публична, автошколата на "Гавазов и син" бе под шапката на две дружества - Учебен център "Гавазови" ООД и  вече споменатото"ЕЛИТ - АУТО" ООД. Промените са осъществени в средата на септември тази година. Най-вероятно след преименуването и смяната на собственост, фирмата е изкарана от управление на автошколата, въпреки че по Търговски регистър дейността ѝ се запазва аналогична "подготовка и обучение на водачи на МПС" и до ден днешен. 

Борис Гавазов, предишният собственик на дружеството по времето на регистрация на нарушението, отказа всякакъв коментар по темата. 

Известна пловдивска автошкола хваната с данъчни нарушения, НАП я запечатваСобственикът на школата отказа коментар

Акция на МВР и НАП в автошколите в Пловдив, откриха редица нередностиЕдиният от учебните центрове е бил затворен след проверката