Мария Данчева спечели награда за "Жена-Мениджър" по време на церемонията за наградите на Бизнес Дама на Годината. Наградата й бе връчена на изискано събитие в столицата, на което присъства и министърът на европредседателството Лиляна Павлова.

Мария работи от 8 години в козметична компания Christian of Roma. Ежедневно й се налага да изпълнява ръководни функции в компанията. Тя е зодия близнаци и в свободното си време обича пътешествията зад граница.

В своята реч Мария благодари на собственика на козметична компания Christian of Roma group г-жа Елена Кристиано за това, че с дейността си прави този свят по-добър, по-стойностен и по-истински! Ето какво споделя самата Мария Данчева пред TrafficNews.bg:

-Получихте годишната награда "мениджър на годината". Как стигнахте дотук? 

-Искрено вярвам, че за всяка работа са необходими преди всичко любов и желание и след това много търпение и себераздаване. Работейки за дадена компания, трябва да влагаш енергията си така, все едно работиш за самия себе си. Само по този начин ще получиш желаните разултати и ще си удовлетворен от постигнатото.

-Как минава един Ваш работен ден? 

-Работният ми ден обикновено е доста дълъг, като няма определен начален и краен час. Много често започва доста преди да отида в офиса или приключва след като съм се прибрала. Нямам работно време, защото работата я създаваме ние самите – срещи с колеги, кореспондеция с партньори, разговори с клиенти, пътувания в страната и чужбина. Вълнуващо е.

 -Какви са трудностите, през които минавате? 

-Трудностите обикновено са резултат от липсата на комуникация, но тава са преодолими препятствия. В нашата работа добрата и точна комуникация е в основата на успешната ни дейност.

 -Какво Ви мотивира да работите в козметичната компания, която тази година навършва четвърт век от създаването си? 

-Спомням си, че когато започнах работа във фирмата, бях с ясното съзнание, че това ще е нещо временно. Сега обаче съм повече от убедена, че съм на точното място. Аз обичам работата си и хората, с които работя. Заедно създаваме и реализираме нови и успешни проекти в индустрията на красота и повярвайте ми - няма нищо по-мотивиращо от постиганата вече цел.

-Кое беше най-интересното нещо, което Ви се е случвало по време на работа? 

-Нашата работа е доста динамична и непрекъснато се сблъскваме с различни ситуации. Ето защо не мога да конкретизирам. Незабравим ще остане последният ни тиймбилдинг, който беше в Рим и ни достави много емоции.

-Как се работи с началник като бизнесдамата Елена Кристиано? 

-Тя е просто Елена и аз имам невероятния шанс и късмет да съм толкова близо до такъв велик човек. Това е нещо безценно. Трудно бих могла да я опиша с няколко думи. Но категорично мога да кажа, че тя е страхотен пример за подражание на всички и трябва непрекъснато да се учим от нея - не само в работата, но и извън нея.

-Чувствате ли компанията като свое второ семейство? 

-Определено ДА и мисля, че колегите ми я възприемат по същия начин. Именно това ни прави толкова силни.

-Кога успявате да намерите време за себе си? 

-Времето никога не стига, но както казва баща ми, добрата организация е на половина свършена работа. Старая се да следвам тази максима и така успявям да се насладя на някое ново пътуване или просто да прекарам време със семейството си.

-Как виждате развитието на Christian of Roma през следващия четвърт век? 

-Все така успешна, иноватор в много отношения и още по-устойчива. 

Със своите 25 години история Christian Of Roma се превърна в лидер на продуктите за коса. Част от известните брандове в компанията са италианските Alfaparf, Bes, Rolland, американският Sexy Hair, а от тази година и диамантът в короната – L’ANZA.

За последните две десетилетия са създадени 12 филиала на компанията в страната. Christian of Roma притежава най-големия технически екип от професионалисти, провежда 120 семинара годишно и 2 фестивала. За поредна година в ръцете на стилистите й беше поверен бекстейджа на най-голямото модно събитие у нас – Sofia fashion week.