Скандалът с имотите на властта продължава вече трета седмица, а последният му епизод прилича повече на война със свои, отколкото на атака по властта отвън.

Бившият вицепремиер с ресор "Туризъм", сега депутат от управляващото мнозинство, и лидер на НФСБ Валери Симеонов атакува министъра на туризма Николина Ангелкова за пореден път. За пореден път без да спомене името й, но с намеци, ясно насочващи към нея, той обвини, че член на кабинета обитава луксозна къща, без да я декларирал.

 

Симеонов пак пита: Кой министър живее в луксозна къща на улица "Липа"?Той уточнява, че обитателят на къщата има три апартамента в София

"Ако излезе собственост на някоя групировка, ще бъде интересно!", вметна той и отказа да отговаря на въпроси каква е тази групировка, има ли той данни или просто разсъждава.

Само часове по-късно министърът свика продължило минути изявление, в което обвини Симеонов в "странна фиксация", разказа, че къщата е на родителите на мъжа й и тя не живее там.

 

На свекъра, на свекървата… Ангелкова обяснява за къщата: Не живея там!Тя бе категорична, че е декларирала цялото имущество, което притежава

Това е третият път за последните дни, когато Симеонов изнася информация за имоти на Ангелкова. На този фон и срещу Симеонов започна имотна проверка за нереално евтини сделки, след сигнал до прокуратурата. От кого е постъпил не е ясно. Знаем само, че КПКОНПИ ще нищи три имотни покупки на фирма на Симеонов.

Подхванаха и Валери Симеонов за евтини имоти, вижте документите в TrafficNews!Лидерът на НФСБ напазарувал общинска земя, докато бил председател на Общинския съвет, а негов депутат - юристконсулт

А този епизод на "Апартаментгейт" започва все повече да заприличва на стрелба по свои от двама коалиционни партньори, които и преди това бяха в тежки отношения.

Остава въпросът може ли разкритията за сделки с имоти на ниски цени и дъждът от оставки, който беше предизвикан, да се използва за вътрешен отстрел.

Засега в спора Ангелкова-Симеонов куршумите на ловят. Думите на лидера на НФСБ обаче започват да обтягат и отношенията му с премиера Бойко Борисов. Министър-председателят намекна за искани услуги от лидера на НФСБ.

В качеството си на лидер на ГЕРБ пък Борисов разкритикува остро решението на втория в партията си Цветан Цветанов да се върне в парламента, макар и като сътрудник.

"Не може да напуснеш шеф на парламентарна група, депутат, шеф на комисия и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението", каза още той.