Районите около голяма част от спирката в Пловдив са като след бомбардировка. Това съобщиха читатели на TNS.bg. Наш екип тръгна по следите на сигнала и установи, че настилката около новите съоръжения е разбита, след като е направена подмяна на старите спирки с нови.

Нови 314 спирки бяха поставени в Пловдив през 2015-та година.  Голяма част от старите метални съоръжения бяха подмени с нови стъклени навеси. Проектът приключи през месец декември. Част от пловдивчани харесват новите съоръжения, а други се възмущават и не ги намират за практични.

Друг проблем е че, около десетки спирки в целия град тротоара и плочките са разбити и вече месеци не се е извършил ремонт. Десетки сигнали са подадени от граждани в Кючук Париж, където проблема е с всяка втора спирка. Същото е и положението в центъра на града.

От Общината отговарят, че поддръжката на пространството около спирките не е предвидено в договора за концесия, а за възстановяването на тротоарната настилка е ангажирана друга фирма. Кога, обаче ще бъде извършен ремонтът не става ясно.

Още новини ТУК

TNS.bg