Завърши строителството на звездния небостъргач Australia 108 в Мелбърн, чиято височина е завидните 319 метра. Това го превръща в най-високата жилищна сграда в южното полукълбо. 100-етажният билдинг е проектиран да се превърне в забележителност на града със златна звезда, наречена „Starburst.

Небостъргачът е с правоъгълна оребрена форма и има напълно остъклен екстериор, за да отразява гледка от града. Хоризонтални бели ленти се увиват около него и голяма конзолна златна звезда стърчи на шест метра навън от фасадата.

Според фирмата дизайнът на златната звезда е вдъхновен от тази на Британската общност на австралийското знаме и се твърди, че образува удивителен знак на хоризонта.

Сградата съдържа 1105 апартамента, разпределени в 90 жилищни етажа, както и трапезарии, фитнес зали, басейни, спа центрове, зали за събития и градина.

Въпреки че „Q1 Tower“ в Surfers Paradise е с обща височина от 322,5 метра, заради архитектурна особеност височината се издига само 245 метра над земята, което превръща „Австралия 108“ в най-високата жилищна сграда на южното полукълбо.

„Дизайнът се опитва да предефинира някои от стереотипите около това как са изградени небостъргачите − от иновативния конзолен звезден детайл до различните начини на възприемане на сградата. Има много аспекти, които съставят тази забележителност и нашата цел е нейната архитектура да бъде оценена по различен начин от жителите, мелбурниците и бъдещите посетители на града“, споделя  директорът на Fender Katsalidis Ники Дробис.