Поне 1000 лв. ни трябват, за да наемем нормален двустаен в центъра на София с площ от минимум 60 квадрата и да плащаме разходите му и то при най-икономично използване на основните консумативи като ток.

Офертите за наем в тази част на София от 560 лв., колкото в момента е минималната заплата, почти липсват. Най-евтините предложения за жилища от сегмента в тази част на София от 700 до 800 лв. са едва стотина, като не бива да забравяме, че собствениците искат поне един наем депозит, показва проверка на в. "Монитор".

В цяла София пък са само около 150 реалните оферти за нормален двустаен с наем до минималната месечна заплата, като едва десетина са за по-престижни квартали като "Иван Вазов", "Лозенец", "Изток" или "Дианабад". Едно от предложенията за въпросните райони е за 76 кв. м приземен етаж от стара къща в "Лозенец", с вехто обзавеждане, като единственото предимство е централният тец, а друга оферта - за панелка на пети етаж в "Иван Вазов".

Дори в панелния мегакомплекс "Люлин" едва двайсетина са офертите за наем до 560 лв. за нормални двустайни с площ от поне 55 квадрата. Толкова са общо и за южните квартали на София, както и в "Горна баня", "Овча купел" и "Княжево". По 10 до 15 са обявите в сегмента и за северните квартали "Толстой", четирите части на „Надежда” и "Връбница", "Обеля", а също и в петте части на "Младост" и двете на жк. "Дружба" и прилежащите райони.

Снимка: pixabay