„Първите 100-те дни не ги чувствам като толеранс, влязохме от първия ден в проблемите и трябваше да ги решаваме. Тези проблеми не престават и до днес и сигурно ще продължат до края на мандата. Това обаче не ме притеснява”, бяха първите думи на кметът Здравко Димитров, който отчете първите си 100 дни начело на Община Пловдив.Той даде пример с казуса с парка зад хотел „Санкт Петербург” и строежът в район „Южен”.

Той заяви, че е обещал открито управление, както и ясни правила.  Досега дори да е имало грешки, те са били признавани и поправяни.

„Имаше няколко имота в програмата за имоти от 2016-а. Не сме ги видели и ги изкарахме, там имаше и зелени площи. Както казах – няма да правим нищо без консенсус и да нарушаваме правила и закони”, изтъкна кметът. Той допълни, че вече има отворена приемна и в нея са минали над 100 души с различни проблеми – някои решими, други не.

„Доволен съм от 100-те дни, но мисля, че  винаги мисля, че е можело и по-добре”, каза още градоначалникът. Той  каза, че в следващите 100 дни ще има още реформи, като тогава ще се очаква и преструктурирането на администрацията.

Очаквайте – какво отчете ресор по ресор кметът за първите 100 дни!