Ужасяваща бе гледката в „къщата на ужасите“ в Свищов. Мизерията е огромна, заяви кметът на града Генчо Генчев.

По думите му, двете жени, които са били държани заключени с години наред, са обидени, че са очернени пред обществото. Генчев обеща общината да се заеме със случая и да се предприемат необходимите мерки. „Има една мистерия около всичко“, заяви той във връзка с твърденията на майката, че двете жени били в Свищов заради празниците, а иначе живеели и работели в София. Според майката - 65-годишната Пепа, двете сестри не са държани насила вкъщи, пише Novini.bg

"Ходят на църква, ходят за вестници. Няма такова нещо, това са измислици. Сега на 20-ти те си дойдоха от София, защото те работят по 2-3 месеца и си идват. Аз тука гледам целия двор и ми помагат, защото не могат сериозна работа да си намерят", отрича категорично майката на двете сестри.

Такова е твърдението и на жените, които категорично са отказали експертна помощ. Според психолога Ина Антонова случилото се в Свищов не е нормално. Тя е на мнение, че икономическите причини не са били основа. Антонова поясни, че може да не е имало физическо насилие, а вербално, което е много по-силно. „Според мен двете сестри са намерили опора една в друга и да са се затворили, но това е мое мнение“, добави тя. След дългогодишна липса на комуникация с външния свят последствията може да са огромни, обясни още Ива Антонова.