През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания. Ще има и валежи от дъжд, на повече места в следобедните часове. Ще духа силен, в Дунавската равнина - временно до бурен вятър от запад-северозапад, който през нощта срещу понеделник ще отслабне. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните в повечето места ще са между 14 и 19 градуса.

Жълт код е обявен за 24 области на страната за 19 март - неделя. Предупреждението е в сила за областите Пловдив, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пазарджик, София област и София град.

През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили, след обяд временно до бурен. В областите на север от Стара планина, с изключение на Добрич и Варна, се очаква поривите да са до 24 м/сек. В останалите райони на юг от Балкана ще има пориви до 20-22 м/сек.

В Пловдив сутринта в неделя ще бъде около минус 2 градуса, а следобед до 17. Ще бъде слънчево с разкъсана облачност. В сутрешните часове ще бъде студено и на много места ще се образува слаба слана. Около и след обяд от север облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и главно в югоизточните райони ще се усили. Температурите ще се повишат , като максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса.

През седмицата с първа пролет идват и пролетните температури, като често максималните ще надхвърлят 20 градуса в града под тепетата.