Предупреждение за обилни валежи от дъжд и сняг е обявено днес в Западна и в централните райони от Южна България. По високите места в Пловдивска област ще има обилни снеговалежи, 20-25 mm, на отделни места до 40 mm. В комбинация с умерен до силен вятър от изток-североизток ще има условия за виелици, ще се образуват навявания и преспи.

Вятър се очаква в почти цялата страна. Минималните температури през деня ще бъдат от минус 3° до 2°, на морския бряг - между 3° и 5°, а мaксималните - между 1° и 6°. В София – до 4°, в Пловдив - до 5°.

Лоши условия за туризъм в планините. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, по-значителни в Родопите. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток. Ще има виелици и снегонавявания. Остава висока и опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно през деня по южното крайбрежие ще започне да превалява дъжд. През нощта срещу понеделник дъжд ще завали и по северното крайбрежие, който ще премине в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 5°-6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.