Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че мерките у нас са започнали да се спазват повече, но все още е далеч от нужното, за да овладеем ситуацията с пандемията.

„Ситуацията е изключително сериозна,  хората, в голяма част, не вярват в наличието на такъв проблем,  че няма вирус. Те продължават да ходят на масови събирания, които не могат да бъдат контролирани – частни събирания и в резултат на тях случаите става все повече”, каза проф. Ангелов, който е на посещение в Шумен. Той каза, че въпреки това хората, които вярват във вируса са по-дисциплинирани и разумът в тях надделява, но все още това не е достатъчно. Той отново обърна внимание на самолечението с антибиотиците, което е повече от опасно.

„Хората масово пият антибиотици без имат нужда, а когато този пациент стигне до лечебното заведение, няма с какъв друг антибиотик да се лекува. Много е опасно!  Хора, спрете да използвате антибиотици, като самолечение! Резултатът за обществото, за българското общество е, е ще създадем мултирезистентни щамове, които няма да може да контролираме. Това ще доведе след години до страшни последици за българското общество”, каза още той.