В Четвърто РУ е започнато досъдебно производство във връзка с пожар, възникнал вчера в апартамент на бул. “Шести септември” в Пловдив.

Сигналът е подаден към 15 часа. Незабавно на адреса са изпратени екипи на пожарната и полицията. След приключване на гасителните действия е установено, че огънят е причинил значителни материални щети в жилището.

Медицинска помощ е оказана на 5-годишно момиченце, което било обгазено от дима. Местопроизшествието е запазено. Извършен е оглед. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата около възникване на пожара. Разследването се извършва под наблюдение на прокуратурата. 

Припомняме, след пожара между пожарникари и собствениците на изгорелия апартамент  избухна скандал , предаде репортер на TrafficNews.bg.  Хората, които живеят в "Хаджи Хасан махала" обвиниха огнеборците, че цяла торба с пари е била взета от тях, докато потушавали пламъците. По разказа на един от хората в изгорелите помещения имало торба, в която оставили парите. Тя не била обгорена или намокрена, но вътре пликовете с парите липсвали.  Според един от семейството, в торбата е имало 300 000 евро.

Демир Александров е собственикът на апартамента, който изгоря, и точно според него са изчезнали 300 000 евро. Той е племенник на Гюрсел  Алиев, известен като човекът на Ахмед Доган в Пловдив. Активистът на ДПС дори има татуиран лика на Сокола.

Според Гюрсел Алиев парите  на Демир са наследство от баща му, както и лични спестявания. Наскоро той ги обменил в евро, тъй като възнамерявал да купува къща за семейството. Били 6 пачки по 500 евро.

В коментарите редица хора попитаха откъде този човек разполага с толкова средства, а и ги държи в дома си. Те поискаха данъчна проверка на семейството, както и да докажат откъде са имали 300 000 евро.

Trafficnews.bg