Бургаските ченгета от отдел "Криминална полиция", Териториален сектор „Борба с организираната престъпност” и служителите от Пето районно управление спипаха баща и син от кв. Банево, забъркани в наркобизнес. Униформените провели спецакция в едно от култовите заведения в населеното място, като се натъкнали на голямо количество марихуана и метамфетамин, съхранявано в кофи за сирене и празни кутии от хранителни добавки, пише Флагман.

По време на специализираната полицейска операция по неутрализиране на наркоразпространението на територията на област Бургас,  в кв. Банево са задържани общо четири лица. Двама от тях имали роднинска връзка, а другите двама били персонал от въпросното заведение, които вероятно работели в комбина. 

Униформените тарашили и други два адреса, обитавани от бащата и сина, като също са открити наркотични вещества - 2 кг марихуана, към момента количеството метамфетамин не е установено.

Четиримата са веднага закопчани и пратени в ареста, При осъществените допълнителни полицейски действия по разследването са намерени и иззети неистински банкноти с номинал от по 100 евро.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.

Снимки: Флагман