Подобно на София и Пловдив вече не е застрахован от задръствания. В пиковите часове на деня кръстовищата в града са блокирани от тежкия трафик. Булевардите „Цар Борис ІІІ Обединител”, "Шести септември" и "Васил Априлов", са едни от най-натоварените пътни артерии. Друга инфарктна точка в Пловдив е районът около Сточна гара. 

На 10 големи кръстовища се залага промяна в циклограмите на светофарните уредби, както и поставяне на допълнителни секции за десен завой. До момента три кръстовища са оборудвани като най-голямото е на булевардите "Мария Луиза" и "Източен". Там са поставени допълнителни секции за десния завой. 

"По наши наблюдения считаме, че засега мярката дава положителни резултати. Десните ленти се изтеглят по-бързо, така че освобождават платното за движение, най-вече на автобуси", коментира зам.-кмет по транспорта в Община Пловдив Тодор Чонов.

Според пловдивчани тази идея е много добра, защото променената регулация на светофарите помага за по-бързото изтегляне на автомобилите, което облекчава в известна степен трафика. Друга част от анкетираните смятат, че истинското облекчение на движението в града ще настъпи след изграждането на повече подлези и надлези.