Директорът на Областната дирекция на МВР - Пловдив Пламен Узунов представи днес пред личния състав новите началници на Второ районно – Пловдив и на РУП – Труд, назначени със заповед на министъра на вътрешните работи. Досегашният началник на районното в Труд Димитър Балев оглави Второ районно управление. За предстоящата рокада TraffivNews.bg съобщи още преди две седмици. Главен инспектор Димитър Балев има 14 години стаж в системата на МВР. До миналата година той оглавяваше сектор "Криминална полиция" в Трето РУП, а след това седна на шефския стол в РУП - Труд.

Димитър Балев е завършил Академията на МВР, през годините е награждаван за постигнати високи резултати в работата. На мястото на Балев е назначен Ивайло Минев. Той е завършил висше образование в ПУ “Паисий Хилендарски”.

През 1991 година започва работа в пловдивската дирекция на МВР и е преминал през всички нива на професионално израстване. От 1998 година е служител в група “Издирване и футболно хулиганство” в отдел “Криминална полиция”, която през 2010 година оглавява.

TrafficNews.bg