Всички магистрали са отворени за всички превозни средства. Това съобщи пред „Фокус” инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

 „Нашите екипи са по места. Ако има изненади по отношение на времето, са готови да реагират веднага”, увери Лазаров.

Той уточни, че обстановката в страната се облекчава, но остава затворен проходът „Шипка”, където има много паднали дървета и тяхното отстраняване продължава. „Същото се случва и на пътя от Самоков към София, който също е затворен за всички превозни средства. Там сме посочили дублиращ маршрут през Ярема и Бистрица към София”, обясни Лазаров.

„Призовавам шофьорите да карат внимателно, да се съобразяват със зимните условия. Ако не е наложително, да се въздържат от пътуване. Ако е неизбежно пътуването, все пак да тръгват с пълен резервоар, зареден телефон, топли дрехи и храна”, посочи инж. Лазаров.

Инж. Лазаров призова и гражданите, които имат проблеми, да се обаждат на дежурния телефон на АПИ - 0700/ 130 20, а тези, които използват смарт телефони, могат да видят на сайта на агенцията актуална информация за пътищата в страната, която се качва на всеки час.

TrafficNews.bg