Тялото на великотърновец е било извадено тази вечер от придошлите води на Янтра, съобщава velikotarnovo.utre. bg. Удавникът е намерен в реката с помощта на водолази на повече от километър от мястото, където се предполага, че е нагазил във водата.

Мъжът, който през март е щял да навърши 70 години, напуснал снощи дома си, намиращ се на ул. „Цар Иван Асен“ в старата столица. По първоначална информация човекът искал да провери дали нивото на реката заплашва къщите по крайбрежието на Янтра в района на храма „Свети 40 мъченици“.

Цяла нощ той не се прибрал и тази сутрин близките му подали сигнал на спешния телефон. Спасителен екип незабавно се притекъл на помощ. При огледите край речната дига при кв. „Асенов“ от „Гражданска защита“ открили галоши, личали и начупени клони по крайбрежието.

Наложила се намесата на водолази. Часове по-късно било намерено тялото на великотърновеца, вероятно човекът е бил повлечен от течението. Тялото му е извадено от водите на реката на надолу по реката, в посока Русе.

TrafficNews.bg