Заместник-министърът на спорта Йордан Йовчев даде старт на велосипедния поход за закриването на велосезона в Пловдив. Шествието тръгна в събота от кметството в район „Тракия” и бе поведено лично от кмета на „Тракия” Костадин Димитров. В него се включиха спортисти № 1 и 3 на Пловдив за 2013 година - каратистът Валери Димитров и еропейската шампионка по таекуондо Мирела Чилингирова.

На старта присъства и заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Петър Зехтински. „Като Европейски град на спорта за 2014 г. в Пловдив проведохме поредното масово спортно мероприятие. Благодаря на всички, които се включиха в този празник и на всички, които подкрепиха инициативата”, сподели кметът на район „Тракия”Костадин Димитров.

Велошествието стигна до парк „Лаута”. В кампанията, свързана с популяризиране на колоезденето като по-здравословен и екологичен начин за придвижване в големите градове, се включиха участници от всички възрасти. Малчуганите участваха в специални състезателни игри, подготвени от сдружение “Детски спорт”. Много емоции предизвика състезанието за най-бърза смяна на спукана гума. В щафетата за велосипедистите участниците бяха разделени в отбори по 4-ма, като всеки от тях трябваше да измине трасе с дължина около 850 метра. Съдии в основните надпревари бяха представители на сдружението за велосипедисти “Велосити”.

Бяха раздадени 5 велосипеда, ваучери за СПА почивки, предметни награди. На награждаването присъстваха заместник-кмета на Пловдив Димитър Кацарски, както и членовете на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности Атанас Узунов, Гошо Къчков и Пенчо Малинов

TrafficNews.bg