Въпреки планираната отмяна на Covid мерките, обявена днес от правителството, протестът срещу „зеления сертификат“ на 23 февруари, организиран от партия "Възраждане", ще се проведе. Това се посочва в позиция на партията. 

„Днес имаме победа на нормалността. Това, за което ние от „Възраждане" се борим вече две години и за което не веднъж бяхме критикувани е факт. Правителството решава да отмени поетапно дискриминационните мерки наложени поради Ковид 19", пише в позицията. 

„С това правителството показва, че може да работи само по един начин, чрез натиск. Протест на 23 февруари ще има. Ние постигнахме целта си и правителството в резултат на организирания от нас обществен натиск заговори за отпадане на сертификата.  Приветстваме решението на правителството, но  сроковете са незадоволителни, запазването на маските и тестването на учениците е неприемливо. След като мерките отпадат какво става с бюджета? Искаме незабавно преразглеждане на бюджета в частта му, която засяга  ковид мерките. Изключително важно е бюджетът на държавата да бъде разпределен ефективно. За това на 23 февруари в 11:00 ч. Пред Министерски съвет ще поведем протест за нормалността и на здравия разум", заявяват от „Възраждане".