Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е заплашил, че ако бъде приет законопроект на ДПС за КТБ, той ще направи специална пресконференция в Белград, на която ще разкрие всички зависимости на многото политици, имащи отношения с КТБ.

Според информация на Агенция ПИК Василев се заканил, че компроматите, които ще изнесе, ще разтърсят България. На евентуалната специална пресконференция щели да присъстват само БНТ, Нова телевизия и bTV. Източници на Actualno.com също потвърждават, че сред стария политически елит има доста големи притеснения от Василев и възможностите му да разкрие сериозни задкулисни схеми.

Междувременно Делян Пеевски, който е един от авторите на въпросния законопроект, даде коментар пред ПИК.

"Няма да се поддам на заплахите на Цветан Василев. Както и преди съм казвал този човек за мен не съществува. Аз и моите колеги от ДПС ще внесем законопроекта за КТБ на всяка цена още в първия ден на новото Народно събрание. Ще поискаме да се стигне докрай в разплитането на възела кой открадна парите на вложителите от КТБ".

Припомняме, че на 20 октомври трябва да излезе одитният доклад на квесторите, които правят вече четири месеца проверка на КТБ. Бившият финансов министър Муравей Радев предположи, че дупката в КТБ ще е под 1 млрд. лева, но други слухове говорят за дори над 3,6 млрд. лева. Засега срещу собственика на банката Цветан Василев има обвинение за длъжностно присвояване на 206 млн. лева от банката.

TrafficNews.bg