Пирони, изкъртени дъски, разруха. Това заварява Елена Златева на любимата детска площадка на дъщеричката й. Оказва се, че пореден обект на вандализъм е станало игралното пространство до ТЦ "Гранд".

"Почти всеки ден идваме тук. В понеделник заварихме изкъртени вратички и счупена ограда. Всички майки бяхме изключително разочаровани от този вандализъм. Никоя от нас не може да разбере, защо детските площадки става обект на подобна ярост", посочва загрижената майка.

В следствие на вандализма не само площадката е изпочупена, а и навсякъде има остри отпадъци, които за изключително опасни за малчуганите.

От разговора със Златева стана ясно, че тази площадка не е единствената потърпевша - от край време, също на ул. „Капитан Райчо“, някога оградена детска площадка е без врати и с графити по пързалката.

"Чувствам се разочарована от обществото. Разочарована от тези, които рушат, а не градят", посочва Златева. 

Майките вече са уведомили Районното кметство на "Централен" и очакват съдействие и разрешаване на проблема. МВР обаче също трябва да предприемат действия, за да се сложи край на произвола. Според живущите в района има достатъчно камери, които да помогнат да се установят вандалите и същите да бъдат наказани. 

По предварителни данни посегателството върху инфраструктурата се е случило в неделя срещу понеделник.