Мъжкият вълк от зоопарка в хасковския парк Кенана не е починал, а е избягал. Това съобщи днес директорът на общинското предприятие „Екопрогрес“ Щерю Янев, само ден, след като обяви, че животното е починало. Той се извини за невярната информация и заяви, че е бил подведен от директора на зоопарка Валентин Ахтаров.

Вълкът действително в продължение на няколко дни отказвал да се храни и от зоопарка предположили, че е болен, още повече, че бил на пределна възраст – близо 14 години. Дни по-късно обаче гледачът установил, че има пробив в клетката и животното е избягало. От зоопарка предположили, че е починал някъде в гората, пише Haskovo.info.

Нека хората бъдат внимателни и сигнализират ако видят животното някъде, призова днес Щерю Янев. Телефонът на дежурния в общината е 038 664166. Край зоопарка е заложена клетка за хващане на животното, приготвени са и упойващи стрели, допълни той.

Миналата година друг вълк също успя да избяга от клетка в хасковския зоопарк. Преди това животното беше заловено. След тези два случая ще се потърси административна отговорност от директора на зоологическата градина. Той от своя страна заяви, че клетките предварително са огледани от комисия, която е преценила, че всичко с тях е наред.