Материалът за проблема с хигиената в ГХП „Св. Св. Кирил и Методий”, който TrafficNews.bg публикува преди дни, продължава да е основна тема на разговор сред учениците. Дебатите в страницата на училището не спират, а много ученици изпращат мнения и снимки на имейла на сайта.

„За съжаление всичко, което сте написали относно хигиената в тоалетните и като цяло в гимназията е истина” , коментира момиче от 11 клас, която пожела анонимност по обективни причини. В писмото обаче ученичката се е представила с трите си имена. Според нея, а и според снимките, които тя ни изпрати, не само тоалетните са проблемна зона в гимназията.

„Проблемите в една от най-елитните гимназии са реални, но никой не им обръща внимание.Трябва да има промяна!” – сподели друга единадесетокласничка.

Възмутиха се и жени, завършили училището преди 20 години. Те споделят, че не желаят децата им да учат в такива условия и силно се надяват да се вземат мерки. 

„Дойдох да запиша дъщеря си тук и забелязах, че нещата, които са се променили от преди години, когато учих тук, са минимални.”

Доста голяма част от сградата, не подлежи на ремонт, за да се запази античния вид от създаването й. Но надрасканите стени, хигиената като цяло, счупените врати и прозорци са неща, които е нормално да се подобряват периодично, за да се направи една нормална и приятна за учене атмосфера. 

Всеки, който иска да коментира случващото се или да изпрати снимки, може да го направи на имейла на редакцията: redaktor@trafficnews.bg  Анонимността е гарантирана.  

Виктория Арабаджиева