Валентин Качанов е в неизвестност от 8 февруари 2019 година. Той е живял и работил в Grays - градче в преградията на Лондон.

Последно е говорил с майка си на 8 февруари. На 9 февруари е излязъл от квартирата, която е споделял с приятел, и не се е върнал повече. Това пише Атанас Чиков във фейсбук, цитиран от 24 часа. Майката на изчезналото момче е помолила да се сподели информацията и снимката на сина й, за да може да достигне до повече хора. 

В квартирата са паспортът му, други документи, всичкият му багаж. Телефонът му известно време е давал свободно, сега дава, че не може да се свърже с него човек.

Майка му, която е в България, се в свързала с българска полиция и Интерпол. Английска полиция е идвала няколко пъти в дома му, но до момента нищо.

Валентин се е разбирал с майка си, баща си и сестра си и не е имал причини да спре контакта си с тях. Никой от приятелите му във Великобритания не се е чувал с него. Валентин живее в Англия от около 3 години.

Странното е, че е пропуснал да се обади за рождения ден на баща си, както и да поздрави и майка си за 8 март. Неща, които винаги ги е правил досега.

Определено родителите и сестра му, които са в родината, се притесняват, че нещо неприятно може да му се е случило и за това не може да се свържат с него.

Моля, ако някой сънародник знае нещо за Валентин, да се свърже с мен и аз ще предам инфото на родителите му, пише Чиков.