Наближава! До едно от най-очакваните събития на годината остават само 10 дни! Тази година Черен петък е на 27 ноември, но ценителите на хубавото вино в България ще имат възможност да се радват на намаления, отстъпки и промоции още от днес.

Вече предвиждаме, че тазгодишният Черен петък ще е най-грандиозният, защото ковид пандемията освен всичко друго промени и начина ни на пазаруване. Със своите промоционални предложения, давайки възможност на любителите на истинския еликсир не само да се възползват от атрактивни цени, но и да получат специална селекция от Дионисиевата напитка, Аржил предлага цялата си гама от новия бранд Басариди от 18.11. до 30.11.2020 г. с примамлива отстъпка - поръчваш 6 бутилки, получаваш едната безплатно, както и безплатна доставка! Така всеки, поръчал си вино от новия онлайн магазин на АРЖИЛ, ще спести 20 лв. и ще си достави истинска наслада на сетивата!

Серията вина Басариди, от чието специално предложение можете да се възползвате, включва: Каберне Фран & Карменер, Мурведър & Сира (вино със ЗГУ), Совиньон Блан & Вионие, Траминер, Шардоне & Мускат и Шардоне & Пино Гри.

Дизайнът на бутилките и етикетите загатват за съдържанието вътре - стилно, леко, свежо, запомнящо се вино. За да се запазят свежите и сочни аромати и да се съхранят вкусовите качества възможно най-дълго, се използват висок клас тапи за затваряне, произведени от водеща световна фирма. 

Каберне Фран и Карменер – завладяващ рубинен цвят, аромат на касис, горски плод и нотки на зелена капия – гаранция за силно начало с хармоничен и балансиран вкус и един приятен и топъл финал.

На 24 ноември е Международният ден на Карменер. Сортът споделя неразривна и дълбока връзка с Чили. Връзката им датира от края на 1800, когато гроздето идва в Чили от Бордо. Още с пристигането му слагат етикет на мерло (или "мерло ноар"). Гроздето се отглежда в Чили, при това с фалшиво име, в продължение на десетилетия.

До края на 1800 г.  Филоксерата (дребно насекомо) унищожава почти изцяло карменера от Европа, както и много други сортове. По това време, и в продължение на години след това, карменерът се смята за изчезнал. Но през 1994 г., французинът Jean Michel Boursiquot вижда "мерло ноар" в чилийските лозя и го разпознава като карменер. ДНК анализ потвърждава оценката и истинската самоличност на гроздето е разкрита. 

След това разобличаване сортът Карменер се превръща в суперзвездното грозде на Чили. Той е признат от Чилийските власти като официален сорт на страната през 1998 г. ДНК анализ потвърждава оценката и истинската самоличност на гроздето е разкрита. 

Мурведър и Сира (вино със ЗГУ) – елегантно вино с характер. Тъмният рубинен цвят, пикантните нотки, умело балансираните аромати на череша, и леко загатнатият шоколад правят този купаж повече от вълнуващ.

Совиньон Блан и Вионие - бистър, искрящ, бледолимонен цвят с леки зелени оттенъци. Дискретен аромат на цитрус, с акценти на кора на грейпфрут и праскова. Свеж, добре балансиран вкус с плодов финал. 

Траминер - ароматната палитра на Траминера ще ви разходи през нюанси на листенца от рози, личи захаросана кора от грейпфрут до нежно загатната дюля. Бистър, красив, светлосламест цвят с хармоничен вкус и подчертана мекота и свежест. 

Шардоне и Мускат - виното се отличава с характерен жълто-зелен цвят с идеална прозрачност. Аромат на лек цитрус и нотки на тропически плодове и пъпеш, великолепно допълнени с леки цветисти нюанси на роза. Леко, ефирно тяло със загладен и балансиран вкус, с плодово-цветист характер, комплексен и траен.

Шардоне и Пино Гри - виното е с красив и свеж жълт цвят. Ароматът е плодов, благоуханен и хармоничен. Вкусът е свеж, плодов и подходящо тръпчив, с дължина, пълнота и приятен финал. Виното подхожда на рибни ястия, пресни пролетни салати и леки предястия. 

Кръстено на митичните последователки на Дионис, Басариди има същата мисия като Бога на виното и веселието - да освободи хората от техните тревоги, да ги накара да забравят егоизма си и да възвиси душите им. А какво по-хубаво от това по време на пандемия?

В тези тежки за всички времена все повече хора се обърнаха към онлайн пазаруването и се убедиха в удобството, което всъщност представлява то. Няма обикаляне по магазините, няма риск, виното идва до вратата ти и само минути след това можеш да му се наслаждаваш с любимия човек.

Накратко – Басариди идва с Черен петък! Наздраве!

Хубавите вина се правят от най-доброто грозде, ето защо агрономите на Аржил отглеждат и обработват лозовите масиви с голяма прецизност и любов, наблюдават и контролират всички процеси на производство, подбират идеалния момент за беритба, в зависимост от сорта, за да ви гарантират високо качество на ексцентрично ниски цени.

АРЖИЛ притежава и обработва 1000 дка собствени лозови масиви в района на Старо Железаре, Хисаря. В тях се отглеждат както добре познатите сортове Совиньон Блан, Шардоне, Траминер, Мускат, Сира, Мерло и Каберне Совиньон, Каберне Фран, така и по-ексцентричните Карменер, Мурведър, Малбек, Пино Гри, Вионие. 

* Добавете в количката на онлайн магазин на АРЖИЛ 6 бутилки и едната ще ви се даде безплатно. Така плащате 5, а получавате 6-тата подарък!