В райска цветна градина се превърна пловдивската улица "Капитан Райчо" за празника на майката и жената 8 март. 

Уханието и прелестта на кичести растения в саксии, рози и пролетни цветя се носи от Тримонцим до Гранда, като площадът пред търговския център прави смел опит да се конкурира с Градината на чудесата в Дубай, известна като най-впечатляващата ботаническа зона с огромен резерв от различни видове цветя. 

Временните сергии по тротоарните площи са затрупани от най-различни видове прелестни букети и китки и сякаш растенията изцяло са закрили конструкциите, на които са поставени. Минувачите могат да се загубят като в лабиринт измежду множеството пъстри предложения, а тъй като мнозинството от тях избират цвете за своята майка, съпруга, баба, сестра или любима жена, цветната градина се превърна в едно от най-многолюдните локации в Пловдив още от вчера, та чак до днес. 

Като всяка стока и цветята се движат в широк ценови диапазон, като започват от 50 стотинки за нарцис до 100 лева за готов букет. Пролетните цветя традиционно се продават на стръкче и са по джоба на всеки - лалетата са по 1-1,5 лв, зюмбюлите вървят около 1,50, а фрезиите до 2 лева. Ако ги искате в саксия, трябва да си приготвите от 3 до 5 лева. Огромни бутикови букети също не липсваха - 100 рози, огромни смесици и още редица по-естравагантни видове. 

Освен живи цветя, безспорно много атрактивни са изкуствени огромни цветни изделия, измайсторени като копия на мак, рози и божури. Те се търгуват на цени от 20 до 35 лева. Изкуствените цветя приличат на хрумка на Луис Карол и в този смисъл сякаш са част от пътешествията на Алиса в страната чудесата.