Двама шофьори, предложили подкупи на полицаи са били арестувани в Пловдив. Около 22.40 часа в петък, на ул. „Стойчо Мошанов“, патрул спрял лек автомобил „Нисан“. Колата управлявал 22-годишен, който решил да осуети полицейската проверка и подхвърлил в служебния автомобил 90 лева. Униформените незабавно уведомили за случилото се дежурната част на районното управление, а младежа задържали до идването на оперативно-следствената група. На местопроизшествието бил извършен оглед,  банкнотите са иззети по надлежния ред.

Към 9 часа в неделя подобни действия предприели и колегите им от Шесто РУ спрямо 53-годишен водач на лек автомобил „Опел“. На ул. „Ландос“ той предложил 10 лева на проверяващите го пътни полицаи, за да избегне санкциониране по Закона за движение по пътищата. Срещу извършителите са образувани бързи производства.

Пловдивчанин пък се опита да подкупи полицаи на 3 март. В 8,35 часа на булевард „Трети март“ в Димитровград, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 44-годишен мъж.

За да осуети полицейската проверка, водачът е хвърлил банкнота от 10 евро на предната седалка на служебния автомобил. В този момент полицаите Венко Велчев и Атанас Атанасов са го задържали. Стартирало е бързо производство.