Три класа в пловдивското училище НУ „Христо Ботев” останаха с празни чинове. Причината – нито едно дете не се е появило днес в школото. За това сигнализираха родители и учители до TrafficNews.

Ситуацията в другите класове била почти сходна. Само едно дете от 4-ти клас е пристигнало тази сутрин в класната стая.

„Имаме по 5-6 деца в час от общо 24. Всеки ден все повече деца не присъстват, а родителите сигнализират, че причината за липсата им е здравословен проблем”, коментира възпитател. Тази сутрин в 4 „а” клас са присъствали едва 3 от общо 23 ученика.

„През деня са си тръгнали от училище 3-4 деца, които вдигнали висока температура по време на час. В класа на детето ми днес са присъствали само 5 деца, едно от които си тръгна в средата на деня”, коментира родител от основното училище. Хората са изумени на базата на какви данни се определя процента на заболелите.

„Защо за конкретното училище не е обявена грипна ваканция? Освен деца има и болни учители”, допълва майка на четвъртокласничка.

В същото време според последните данни на Регионалната здравна инспекция в Пловдив епидемичната обстановка в региона към тази сутрин се запазва сравнително спокойна. Здравните власти отбелязват дори лек спад в броя на заболелите. 

Както знаете, през последните дни епидемичната обстановка в региона е изключително динамична. В областта грипна ваканция е обявена в общините Карлово, Сопот, Хисар и Куклен. От вчера в грипна ваканция са учениците от село Скутаре, където заболеваемостта е преминала границата, даваща право на децата да останат вкъщи. 

РЗИ-Пловдив: Епидемичната обстановка в региона остава спокойна, ваканция засега няма да имаКога да очакваме пика на грипа?

РЗИ препоръча грипна ваканция в Асеновград, кметът решаваПрепоръката на здравните власти е учениците да останат по домовете си през цялата следващата седмица

Обявиха грипна ваканция в село на 10 км от Пловдив, каква е обстановката под тепетата?Към момента не се наблюдава завишаване на заболелите, но обстановката е динамична и се променя с часове