Три от петте най-големи аутсорсинг компании ще отворят врати в Пловдив в следващите няколко месеца. Това разкри за „Дарик” кметът на града Иван Тотев. Подробна информация за инвестиционните намерения на 3-те компании ще бъде официално обявена на 30 октомври, когато в Пловдив ще се проведе еднодневен бизнес форум „Outsourcing Destination Bulgaria". За събитието в града се очаква да пристигнат представители на около 100 фирми от IT и аутсорсинг бранша.

Голямата цел на форумa е да промотира Пловдив и възможностите, които предоставя града за развитие на този тип индустрия. На него ще бъдат обсъдени сътрудничествотомежду IT и аутсорсинг бизнеса,образователните институции, както и предимствата на възможностите за инвестиции извън пределите на столицата.

По думите на кмета различни анализи сочат, че в следващите няколко години Пловдив ще има нужда от минимум 50 хил. квадратни метра офис площи от клас А, за да покрие нуждите на бранша.

Иван Тотев бе категоричен, че огромният потенциал, който крие този бранш не трябва да бъде пренебрегван и държавата трябва да му обърне повече внимание. „Тази индустрия е един от двигателите за растеж в цялата страна и ако се гледа правилно на нея, тя може да повлияе положително, както върху бюджета на общините, така и на републиканския. Не случайно община Пловдив обръща специално внимание на този бизнес и дори издаваме специален каталог с всичката информация, която е нужна на един инвеститор, за да види потенциала на града ни", обясни още Иван Тотев.

TrafficNews.bg