Транспортните фирми в Пловдив ще настояват отсечките между колелото на бул. "Дунав" и колелото на Панаира и тази на бул. "България" до моста на Адата да бъдат отворени за товарни автомобили. След реконструкцията, бул. "България" бе затворен за камиони и полицията налага глоби на нарушителите. "Въведената тотална забрана прави достъпа на тежкотоварни камиони  до Панаира абсолютно невъзможен" коментира изпълнителният директор на Съюза на превозвачите Йордан Арабаджиев. 

Той планира следващата седмица да се срещне с представители на Общината, пред които да постави проблема. " В Панаира има транспортни фирми, а също така и на Рогошко  шосе. А достъпът е невъзможен. Единственият възможен достъп до Рогошко е през изхода на магистралата на Войводиново, което удължава маршрута с 25 километра. А какво ще правят шофьорите през лятото, когато движението на камиони се ограчава заради туристите? Карти ли ще играят?!" пита Арабаджиев. 

Той зяви, че превозвачите разбират мотивацията на кмета, чиято цел е да се запазят рехабилитираните булеварди. В същото време обаче трябва да се мисли и за бизнеса. Затова искаме само тези две отсечки. Така или иначе бул. "България" е част от републиканската пътна мрежа", уточни директорът. Той заяви, че ако не се намери решение на въпроса, превозвачите обмислят протестни действия. 

Забраната за камиони по булевард "България" е от няколко месеца. От администрацията изтъкнаха, че тези отсечки са изключително скъпи, като всяка една отсечка струва между 6 и 7 милиона лева.  Булевардът съвсем не е пригоден за подобен тип натоварване и ако продължат да се движат тежки камиони по тях, скоро ще се амортизират.

TNS.bg