Предимно облачно ще бъде днес времето в страната. Очаква се да се затопли чувствително и максималните температури ще са между 16° и 21°. Като в София градусите ще се покачат до 17, а в Пловдив до 21.

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца - в следобедните часове слабо ще се понижи. Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна - след обяд, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, пише Фокус.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, но вероятността за валежи е малка. Ще духа силен, по най-високите части и бурен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В неделя и понеделник ще е предимно слънчево. Още в неделя вятърът ще отслабне. В Източна България ще стане югозападен, ще бъде слаб до умерен, в останалата част от страната ще е слаб, променлив по посока. Максималните температури в понеделник ще са между 20° и 25°. Във вторник ще има по-значителни временни увеличения на облачността, възможни са изолирани краткотрайни превалявания, главно в планините и планинските райони. Вятърът ще се ориентира