От днес температурите в Пловдив ще започнат да се покачват и това ще продължи до края на седмицата. Предстои слънчев ден с минимални температури от минус 3 градуса и максимални 5-6 градуса. Ще продължи да духа умерен вятър, но превалявания не се очакват.

Увеличения на облачността над много райони на страната ще има в сутрешните часове. Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат в широки граници – от минус 12°, минус 13°, където ще бъде ясно и тихо до минус 4° в местата с вятър, в София - минус 12°. Утре над страната облачността ще е променлива, над много райони по-често значителна, ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°. Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен северен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - минус 8° - минус 9°.

Над Черноморието облачността ще се увеличи и през по-голямата част от деня ще бъде значителна. На отделни места е възможно да прехвърчи сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 3°-5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.