Задържаният при спецакцията срещу столичната банда за имотни измами ромски бос с прякор Начо е добре познат на полицията заради стари свои подвизи. Той има няколко регистрации в МВР за участие в схеми за отнемане на жилища, потвърдиха пред TraffcNews участници в разследването.

Досега обаче измамникът винаги е успявал да се измъкне без да се озове зад решетките. Почти винаги той е използвал посредници, които са поемали вината при разкритите случаи.

Начо притежава солидна къща в столичния квартал "Малашевци", където бяха повечето от десетте жилища, претърсени от антимафиотите тази сутрин. Очаква се срещу него да бъде повдигнато обвинение за водач на организирана престъпна група, която е извършвала отвличания, изнудвания и измами. 

Ромският бос е добре познат на съседите му, но те са твърде предпазливи в коментарите си за него. „Понякога го няма с месеци. Не знам къде ходи, в чужбина ли или в други градове, но последно поне 3 месеца не го бях виждал”, разказаха пред TrafficNews жителите на улица улица  "Жад Дюкло" 41 в "Малашевци".

Акцията срещу групата за имотни измами започнала тази сутрин около 5 часа. По това време полицейски бусове спрели пред дома на Начо. Именно там е задържан ромският тартор.

„Живее с жена си и двете си деца. Не знаем с какво се занимава. В пет часа тази сутрин видях, че изкарват някакви неща от дома му, май бяха документи, после  и него го изведоха с белезници”, разказват съседи. Те нямаха представа къде може да е къщата, където Начо и бандата му са водели набелязаните възрастни софиянци, които са били отвличани и държани там, докато не склонят да подпишат документите за прехвърляне на техните жилища.

Как са извършвани измамите и какво разказват местните за Начо и групата, чуйте във видеото:

Бандата на Начо отвличала и изнудвала самотни софиянци, за да им прибере имотитеГрупата ползвала бивши свои жертви като бушони, подбирала възрастни хора, които си падат по чашката или имат психични проблеми