Защо чакаме да дойде „Коледа”, за да повярваме в чудесата? Чудото се случва всеки ден и то благодарение на нас самите. Репортер на Trafficnews.bg се срещна с Лорета Димитрова. Освен хореограф на ансамбъл "Лира Денс" тя е и организатор в сбъдването на мечти. Благотворителните концерти, които организира, са донесли усмивка на много хора и вяра в доброто. Хората, получи част от тази магия са - домът на отец Иван от Нови хан, ансамбълът за автентичен фолклор от с.Върбешница към читалище „Пробуда“, както и танцова формация "Танцувам не по-различно от теб", в която танцуват хора с увреждания, забравяйки това, че са приковани в инвалидни колички.Тези танцьори искат да покажат, че за магията на танца няма граници!

На 18-ти октомври от 18:30 ч. в кинотеатър "Освобождение" в София ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на доц. Красимир Петров. Той е носител на „Златна лира“ на Съюза на Българските Музикални и Танцови Дейци. Дългогодишен директор е и на Националното Училище за Танцово Изкуство и преподавател в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство - гр. Пловдив, Софийски Университет "Климент Охридски", Нов Български Университет и ХТМУ - гр. София.
На концерта малки и големи танцьори ръка за ръка ще представят най-новите си творби в няколко танцови жанра. В танцовия спектакъл ще се включат:
Ансамбъл "Лира Денс"
Александър Александров – Алекс
Балет "Веда Джуниър"
Детско танцово студио "Хорце"
КИ "Терпсихора"
Танцова формация "Кракра" гр.Перник

Входът е свободен.

Виктор Дремсизов