БСП свали политическото си доверие от групата общински съветници от БСП, които преди дни смениха името на групата си на "Автентична лява БСП". Припомняме, че те се разграничиха от националното ръководство и преименуваха групата, но ползвайки абревиатурата на БСП. Това се случи на извънредната отчетно-изборна кампания на БСП в Пловдив. За председател на район „Източен“ с пълно единодушие бе избран авиоинженерът Владимир Докторов.

Делегатите остро осъдиха техните действия и настояваха или да останат представители на БСП, или да бъдат независими съветници, но да не използват авторитета и името на БСП.

Нека не забравяме, че тези хора са избрани с бюлетината на нашата партия и това, което правят, е предателство към гласувалите за тях, коментираха членовете. Очакваме да се определят - да бъдат лоялни към БСП или да не злоупотребяват с името й, обявиха червените в града.

Това е само началото на промяната на партийния облик на БСП в Пловдив, категорични бяха социалистите.

Това е първата конференция от общо шест, които започват от днес, а след тях ще се проведе и Градска конференция, която ще избере градски съвет и председател на БСП в града под тепетата. На нея присъства и организационният секретар и член на Изпълнителното бюро на партията Борислав Гуцанов, който поздрави делегатите и беше приветстван с аплодисменти.

Червени съветници: БСП не е нито българска, нито социалистическа, нито партияДейства ликвидационен съвет на Нинова, който потъпква всички правила и устави, смятат пловдивските социалисти