По повод на публикацията ни Кой и кога разреши изменение на ПУП в Остромила? Жители на „Южни къщи” питат, в която  жители на пловдивския квартал Остромила изразиха тревогата си от факта, че до 4-етажните им блокчета ще се строят нови - 7-етажни, в редакцията се получи писмо от строителния предприемач Пламен Сапунов, който оспорва мнението на хората в статията. Публикуваме го без редакторска намеса:

ГОСПОДА УПРАВИТЕЛИ,

На 17.10.2019 г. в 11,00 часа е излязла публикация в сайта www.trafficnews.bg на страница със заглавие „Кой и кога разреши изменение на ПУП в Остромила? Жители на „Южни къщи” питат До 4-етажните блокчета на комплексите никнат нови „Южни къщи”, но… с няколко етажа по-високи” с посочен там Автор: TrafficNews.bg. Посочената статия не е подписана от конкретно лице, а под заглавието стои името на сайта, а издател на интернет–медията ТrafficNews.bg е „ТРАФИК БУЛ” ООД, ЕИК 203157560.

В цитираната част от статията са употребени неверни- клеветнически думи, фрази и изрази срещу мен като дългогодишен строителен специалист, предприемач и управител на строителни фирми /в строителния бранш работя без прекъсване от 1984г. до ден днешен - над 35 години изключително и само в гр.Пловдив и именно поради моето неопетнено име съм бил дълги години Председател на Гилдията на строителните предприемачи в града/ - „Явно Пламен Сапунов - строителният предприемач, който строи „Южните къщи” под различни имена на фирмите си, дава солидни подкупи, за да не се съобразява с ПУП-па на общината!, Ако има промени в ПУП-а за квартала, които включват и по-високо застрояване, жалко! Много жалко! Няма да се учудим, ако за следващите „Южни къщи” 10 им одобрят 18 метра! Типично за изгнилата от подкупи и корупция българска държавна администрация. А досега и не разбрахме ИМА ли законна промяна на ПУП-а. Нямаме отговор! А Вие разбрахте ли нещо от отговора на госпожа архитектката?, питат възмутени жители на комплекса”, които накърняват неприкосновеността на честта, достойнството и доброто ми име, като гражданин, както и дискредитират професионалната ми репутация в обществото и най - вече в гр.Пловдив, където от 1990г. до ден днешен съм построил достатъчно сгради и съоръжения /над 300/ за гражданите в гр.Пловдив като предприемач с фирмите на които съм управител. За тези 35 г. за първи път така открито и арогантно се клевети срещу мен и фирмите ми.

Оспорвам посочената информация, същата представя неверни факти, относно мен и засяга правата и интересите ми.

Възползвайки се от правото си на отговор, заявявам, че цитираната информация е невярна и клеветническа, неподкрепена от доказателства, абсолютно неотговаряща на реалните факти и обстоятелства.

Правя следното изявление:

„Аз Пламен Сапунов нямам никакво участие в одобряване на ПУП и/или строителството на цитирания в материала комплекс „Южни къщи 9”, мои фирми не участват в това.

Нямам участие в строителната фирма „Българстрой” ЕООД.

Имал съм участия в строителни фирми, които са осъществявали дейност като подизпълнители при изграждането на комплекс "Южни къщи 1" в периода 2007г. - 2009г. и частично през 2015г.

Никога и никому не съм давал подкупи!!!

Процедирането на ПУП е законова процедура и става по правилата описани в ЗУТ и при спазване на ОУП и след внасяне на проект за одобрение от компетентната Община. Ако изготвения проект, отговаря на изисквания бива одобряван, ако ли не - отхвърлян. Всички ПУП - ове се обявяват на заинтересованите граждани и след тяхно разрешение /подпис/ се приемат. Казано с други думи освен Общината, в процеса участват и гражданите, които са пряко заинтересовани. След одобряване на проекта се издават и останалите строителни книжа, пак от Общината. Това са законови процедури със строго регламентирани срокове, които служителите са длъжни да спазват.

Желая да не обсъждате в публикациите личния ми живот и „жената до мен”, която е майка на три деца, с изграден имидж като проектант на над 100 жилищни и обществени сгради в гр.Пловдив, управител на собствена фирма с успешна дейност и добър имидж на Пловдивския пазар. Смятам, че в конкретния случай, в контекста на публикацията, в който е употребено такова "подмятане" най - малкото е обидно и уронва нейното достойнство и имидж в строителната общност."

Следва да отстраните от статията клеветническите твърдения относно личността ми, както и за "жената до мен" за които отделно ще търся отговорност от Вас.