Днес облачността над страната ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса и на отделни места, главно по високите полета на Западна България, ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 12 и 17 градуса, съобщиха синоптиците от НИМХ.

Над планините ще е предимно облачно, на места ще превали дъжд, а над 1800 м - сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През тази седмица най-лошо времето се очертава да бъде в четвъртък. Тогава от североизток ще нахлуе по-хладен и влажен въздух и на много места в страната, особено в следобедните часове, ще има превалявания, по-съществени на север и североизток.

Ще се пренася и по-хладен въздух, което ще е причина и максималните температури да се смъкнат до 10-15 градуса.

В петък валежи са възможни, но на по-малко места в страната. Подобрение на времето се очаква в неделя и понеделник. Тогава и температурите ще се повишат, ще има повече слънце и времето ще е приятно и пролетно.

В началото на идната седмица над Централното Средиземноморие ще се образува център на ниско налягане и западните части на Балканите ще бъдат под негово влияние. Заради това над страната, особено на запад и в планинските райони, в следобедните часове ще има условия за превалявания. Дневните температури обаче ще се повишат и ще достигнат 17-22 градуса.