Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура, съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Преустановено е движението в междугарието Димитровград - север – Меричлери и Димитровград – Хасково поради наводнен железен път. Пътниците се превозват с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север, информира БНТ.

Аварийни екипи на НКЖИ са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, спиране на валежите и отдръпване на водата, за да започнат работа по отстраняване на повредите по железния път.

Поради снеговалеж и силен вятър е преустановено движението и в междугарието Дебелец – Плачковци, където е прекъснато напрежението в контактната мрежа. Екипи на НКЖИ са на място и разчистват клони и дървета.

Паднали са дървета и по железния път Цветино – Велинград, аварийни екипи работят по жп трасето и възстановяване на движението.

TrafficNews.bg