Спират ремонтите по магистрала "Тракия" през летните месеци. Мярката се налага, за да се избегнат инциденти през пиковия сезон, в който има интензивен трафик към морето и обратно. 

От тази седмица се очаква повишаване на трафика с около 30% във връзка със започналото придвижване на гастарбайтери от Западна Европа към Турция, поради което се очаква интензивен трафик по автомагистрала „Тракия“ не само в почивните дни, коментира министър Николай Нанков.

Затова преустановихме всички ремонтни дейности по АМ „Тракия“, каза още Нанков и напомни, че през тази година бяха ремонтирани няколко съоръжения по нея, участъкът между Пловдив и Стара Загора и обхода към Бургас.

Ремонти ще се избягват по всички аутобани с изключение на автомагистрала „Хемус“, където заради необходимостта от спешни ремонти са затворени неремонтираните тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и едното платно на виадукта „Коренишки дол“.

Предстои да приключи ремонтът на 12 км от северната магистрала в района на село Невша, така че в най-активния летен сезон и в тази отсечка да се пътува спокойно и безаварийно.

В най-натоварените дни ТИР-овете и тежкотоварните камиони ще бъдат спирани от движение през деня, също и ако температурите скочат над 30 градуса.

От МВР предупреждават, че по пътищата и особено по магистралите ще има засилено полицейско присъствие.