Детските клубове настояват да заработят отново. В писмо до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и вицепремиера Томислав Дончев те подчертават, че дейността им беше спряна заедно с работата на градините и яслите, но не е била възстановена от 4 януари, когато най-малките се върнаха се върнаха в учебните заведения. 
 
"Присъединяваме се към Българската асоциация на заведенията, защото смятаме, че както ние, така и те сме дискриминирани и неправомерно затворени, защото детските центрове и и увеселителните паркове не са най-опасните места в България", каза представителят на увеселителните паркове и детски развлекателни центрове Ангелина Иванова в ефира на Bg on air.
 
Тя е категорична, че след няколко дни ще излязат на протест заедно с ресторантьорите.
 
"Идеята е друга - в наредбата на министъра за затваряне на държавата бяхме поставени под общ знаменател заедно с детските градини и училищата. Когато мерките се отпуснаха, институциите заработиха, а ние продължихме да бъдем затворени. Но хората, които се събират в нашите клубове, са в постоянен контакт. Дали децата, които са поканени, са изцяло заедно. Те са приятелски кръг", коментира актьорът и собственик на детски клуб Илиян Атанасов.
 
Атанасов припомни още, че в момента школи и центрове за извънкласни дейности работят, а там децата са в контакт.
 
"На този етап работят нерегламентирани места за провеждане на събития, като частни вили и къщи. А ние, тези, които плащаме данъци, не работим. Твърдя, че при нас хигиената е на много по-високо ниво", допълни актьорът.
 
Представителите на детските центрове настояват да работят.
 
"По никакъв начин не омаловажаваме това, което се случва в световен мащаб. Искаме да работим, макар и с намален капацитет. Гарантираме, че сме взели всички необходими мерки", каза още Илиян Атанасов.
 
"Управляващите смятат, че при нас има масови струпвания. Да, това е общата идея за детските центрове, но не е точно така. Ние можем да контролираме този достъп. Никой не идва импровизирано да празнува при нас. Сами си наложихме по-големи ограничения", добави Ангелина Иванова.