Близо три денонощия няма и следа от 2-годишния Юлиян Иванов Митков (Онур), който изчезна мистериозно от стопански двор в покрайнините на бургаското село Равнец.

Полиция, пожарна и десетки доброволци издирват детето от неделя вечерта, но без никакъв резултат.

Униформените работят по всички възможни версии, но никой няма логично обяснение какво се е случило с невръстното дете. То сякаш се е изпарило.

За последно момченцето е видяно към 18:30 часа на 17 март до лозов масив в края на селището. Там бил заедно със свои близки, които празнували рожден ден в стопански двор в района. Оттогава от него няма и следа.

Това е издирваният 2-годишен Юлиян (Онур). МВР: Детето влачи едното си краче!Претърсват Равнец сантиметър по сантиметър. Издирването е по суша и въздух

"Това е голяма мистерия, просто абсурдно и нелогично. Не е възможно едно дете така да изчезне, при това в присъствието на десетина души", коментират с недоумение запознати с разследването.

Заради липсата на разумно обяснение поне към момента в село Равнец са плъзнали зловещи слухове, а местните жители са в паника. Според хората Онур е бил следен и отвлечен, най-вероятно заради престъпна търговия с органи.

"Някой го е набелязал предварително. Детето не можеше да говори и влачеше едното краче. Имаше вроден недъг и трудно се придвижваше, не е като другите деца - не може да избяга, нито да се развика. Отвлекли са го или за органи, или за да го експлоатират като просяк в чужбина", споделят пред "Монитор" версиите си съседи на семейството.

Бащата на изчезналия Юлиян: Опасявам се, че някой е качил детето в каруца!Вече второ денонощие продължава издирването на 2-годишното момченце

Кметът на Равнец Христо Колев също не крие притесненията си в тази посока.

"Повечето от хората смятат, че детето е отвлечено. Веднага след като изчезна, много от местните жители ми разказаха как два-три дни по-рано забелязали някаква черна кола да обикаля селото на бавен ход. Не допускам, че си измислят", коментира той.

"Няма къде да отиде, нито да се скрие. Наоколо всичко е голи полета, хълмове и лозови масиви. Няма гори, язовири или реки. Всичко е обходено метър по метър, претърсени са и къщите в селото, но никаква следа от детето не е открита", казват доброволци, които участват в операцията.

Майката на издирваното момченце: Може да е отвлечено!Повече от 18 часа продължава издирването на 2-годишното момченце

Целия район е бил облетян с хеликоптер, няколко пъти е пускан и дрон. От вчера в операцията участват и двама доброволци от столицата с парапланер и делтапланер. Екипи на Гранична полиция пък са обходили пеша километри с термокамери, които не са засекли нищо.