Полицаите от Пето районно  разкриха за часове извършителите на вандалската постъпка в ЖР "Тракия", при която бе разбита колата на семейство инвалиди. Двама тийнейджъри са оставили автомобила без стъкла. Оказало се , че фиестата на семейство Деневи не е единствената им "жертва". Малките вандали от началото на месеца са откраднати различни вещи от четири леки автомобила на територията на жк “Тракия”.

При огледите е установено, че кражбите са извършени по идентичен начин – след разбиване на стъкла. От жабката на фиестата на Деневи липсва папка с документи. 

След последната вандалщина, за която TrafficNews.bg съобщи, криминалистите влезли в дирите на две момчета, на 15 и 14 години.

Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив. Продължава работата по изясняване съпричастността на непълнолетните към други подобни престъпления.

Междувременно много хора потърсиха връзка със семейство Деневи и им предложиха помощ, след като прочели статията за нещастието , което сполетя фамилията. Собственици на два сервиза се свързаха с TrafficNews.bg и предложиха безплатно да ремонтират разбитата фиеста. "Не мога да повярвам, че има толкова добри хора.  Трудно ми е да приемам помощи от някого, никога не се е случвало. Благодаря на всички, които проявиха внимание и състрадание към нас" каза Недка Денева пред TrafficNews.bg.