Нападнатият лекар от село Бояново вероятно няма да може да практикува занапред. Случаят с д-р Гинев, който беше пребит и ограбен в двора на къщата си, е поредният акт на агресия срещу медицински служител.

Припомняме, че медикът беше нападнат преди дни от двама мъже вечерта. Организаторите на нападението били двама - на 23 и 42 години. Единият от тях бил пациент на д-р Гинев.

Мъжът е бил ударен с железен предмет по главата, а от него са били задигнати златна гривна, два мобилни телефона и 7 000 лв, които лекарят спестявал, за да си купи нов автомобил.

Седмица след случилото се д-р Гинев започнал да получава епилептични припадъци. Тогава потърсил помощта на невролозите, които установяват, че вследствие на побоя медикът е получил черепно-мозъчна травма и е претърпял инсулт.

"На този етап не мога да работя, а ако няма подобрение вероятно няма да мога и да практикувам", каза лекарят пред bTV.

Единият нападател на лекарят е негов пациент. Хората в селото го познават и всички са изненадани от постъпката му. В момента мъжът живее в Елхово, но е родом от Болярово. Домът му се намира на около метър от жилището на нападнатия д-р Гинев. Според полицията той е криминално проявен, женен с две деца.

Хората от селото са възмутени и шокирани от нападението, много от тях се страхуват за сигурността си. Има вероятност Бояново да остане без лекар.

Ако бъдат признати за виновни, най-голямото наказание, което могат да получат нападателите, е 10 години затвор.

Село Бояново е най-голямото в областта. Там живеят 600 човека. На този етап няма кой да замести д-р Гинев и има риск селото да остане без доктор, ако той не се върне на работа. 

Пациент преби заради 7000 лева личния си лекар! Д-р Гинев получи инсултДокторът събирал пари за кола и това били всичките му спестявания